28 Temmuz 2007 Cumartesi

Hıyar oldu artık - Bölüm 3

Havalar ısındı, kapta büyüttüğüm hıyar tohumları filizlendi, büyüdü ve artık toprağa ekilecek duruma gelmişti.

19 Mayıs tarihinde önceden almış olduğum biber fideleriyle birlikte yetiştirdiğim hıyar fidesinide büyükçe bir saksıya diktim.

Görüldüğü gibi soldan ikinci ve çok ufak olan hıyarı ilk diktiğimde ölecek gibi duruyordu. Ama gün geçtikce toprağa uyum sağladı ve ölmeyeceğini gösterdi. Artık yavaş yavaş büyümeye başladı.

 

Evet artık topraktaydı ve büyüyüp bizlere meyve verecekti. Kimbilir ne zaman. Çünkü fide haline getirmek bile bi dünya zamanımı almıştı. Fakat gördümki, benim tahminimden çok daha hızlı büyüyorlar.

Aşağıda yaklaşık birer hafta arayla çektiğim resimleri görünce fark edeceksiniz.

 23 Mayıs tarihindeki durum. 4 gün içinde toprağa alıştığı ve artık güçlenmeye başladığı görülüyor.
2 Haziran tarihinde artık çiçek açmış ve hıyar verecek gibi durmaya başlamıştı. Evde herkeste bir heyecan başladı. İlk defa kendi yetiştirdiğimiz bir şeyi yiyecektik.

 

9 Haziran  tarihinde artık hıyar iyice belirginleşti ve meyvası gözle görülür bir şekilde büyümeye başladı.

Yukarıda göreceğiniz üzere yaklaşık 2 cm boyunda olmuştu. İnanılmaz bir şekilde çok hızlı büyüyordu.

17 Haziran geldi ve artık bizim hıyar koparılacak duruma geldi. "Belki gelmedi ama biz dayanamıyorduk." Aşağıdaki resim bizim yetiştirdiğimiz ilk hıyarın son resmidir.

 

Evet, Şubatta başlayan tohumdan meyvaya kadarki süreç Haziran'da sona erdi ve ilk hıyar koklaya koklaya midelerimize girdi.

Tabi bu süre zarfında sadece hıyar yetiştirilmedi, domates, cherry domates, biber, maydanoz, havuç ekerek onlardanda meyveler aldık.

Tohumdan yetiştirilen hıyar, benim, Özlem ve çocuklar için çok güzel bir deneyim oldu.

Atlamadan şunuda söyleyeyim, bahçe ve bitkiler hakkında hiçbirşey bilmeden başladığım bu yolculukta en büyük bilgi aldığım, tecrübelerinden faydalandığım http://www.agaclar.net internet sitesindeki Balkonda Sebze Yetiştirme forumundaki herkese çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Evde Beyaz Şarap Yapımı

via IFTTT